søndag 27. februar 2011

..han vil ha biff, hun vil ha salat....


...Biffsalet løser saken , det sier reklamen i alle fall
og har du ikke prøvd denne så anbefaler jeg dette på det sterkeste
legger med oppskriften ...



3 Porsjoner:

 Ingredienser450 g ytrefilet av storfe i strimler¾ ts salt ¾ ts pepper 1 ½ ss margarin eller olje til steking21 stk cocktailtomat 24 stk aspargestopper eller miniasparges45 stk sukkererter 1 ½ stk avocado 180 g fetaost (3 % fett)¾ stk rødløk 3 ts salt til kokevann

Dressing:

6 ts ekstra virgin olivenolje ¾ ts sennep 3 ts hvitvinseddik eller annen eddik (eplecider eller balsamico)¾ ts salt 0.38 ts pepper Slik gjør du1. Skjær kjøttet i tynne strimler, dersom det ikke er ferdigstrimlet. Salte og pepre kjøttet.

2. Vask grønnsakene, og del tomatene i to. Kok opp vann og i salt. Ha i asparges og sukkererter og kok i 2-3 minutter. Avkjøl raskt i iskaldt vann.

3. Skjær fetaosten i terninger og løken i skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.
4. Stek biffstrimlene på god varme.
5. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.


TIPS: Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha salaten enda mer mettende, kan du blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta. Pinjekjerner eller sesamfrø er også sunt, men da vil kaloriinnholdet naturligvis øke. Det samme gjelder om du bruker en annen og fetere type fetaost enn den som er brukt i oppskriften. Dressing kan lages av det du måtte ha av oljer og eddikk, men vær obs på mengden i forhold til kaloriinnhold.

 
Håper det smaker
 
Anita S