I Veneto er Corvina ofte forvekslet med Corvinone, en rød drue brukes vanligvis i produksjon av halm viner. I lang tid var Corvinone regnet som en klone av Corvina, men DNA-profilering har vist at de er to forskjellige varianter. I 2005 viste DNA-bevis for at Corvina var en forelder variasjon til den venetianske drue Rondinella.
fredag 1. januar 2010
Jeg vet at jeg liker vinen når det er laget på denne druen ; Corvina..
Corvina er en italiensk vin drue variasjon som noen ganger også referert til som Corvina Veronese eller Cruina. Det er i hovedsak dyrket i Veneto-regionen nordøst i Italia. Corvina brukes sammen med flere andre druer for å lage lys rød regionale viner Bardolino og Valpolicella som har en mild fruktig smak med hint av mandel. . Disse blander inkluderer Rondinella, Molinara (og Rossignola for sistnevnte vin) . Det brukes også til produksjon av Amarone og Recioto. I Valpolicella gjør Corvina vanligvis opptil 70% av blandingen. Det er også brukt, på et minimumsnivå på 85%, for å gjøre Garda Corvina DOC.
I Veneto er Corvina ofte forvekslet med Corvinone, en rød drue brukes vanligvis i produksjon av halm viner. I lang tid var Corvinone regnet som en klone av Corvina, men DNA-profilering har vist at de er to forskjellige varianter. I 2005 viste DNA-bevis for at Corvina var en forelder variasjon til den venetianske drue Rondinella.
I Veneto er Corvina ofte forvekslet med Corvinone, en rød drue brukes vanligvis i produksjon av halm viner. I lang tid var Corvinone regnet som en klone av Corvina, men DNA-profilering har vist at de er to forskjellige varianter. I 2005 viste DNA-bevis for at Corvina var en forelder variasjon til den venetianske drue Rondinella.