mandag 21. desember 2009

Eggnog oppskrift...






Denne porsjonen holder til 12 personer
En kopp = 2,4 dl

Ingredienser

9 dl melk
2 kanelstenger
1 vaniljestang
litt revet muskat
12 egg
1 og ½ kopp sukker
1 og ½ kopp mørk rom
1 og ½ kopp brandy
1 spiseskje vaniljesukker
9 dl fløte

friskrevet muskatnøtt til topping


Bland melk, og krydderier og varm det sakte opp på lav temperatur. Bland eggeplommer og sukker. Rør deretter melkeblandingen inn i eggene. Kok deretter opp hele blandingen under omrøring til den tykner og minner om krem. Ta deretter blandingen av varmen og sett den til kjøling. Til sist røres alkoholen, vaniljen og muskaten inn. La eggnogen hvile et par timer for å få frem den riktige eggsmaken. Riv over muskat før servering. Drikken kan også serveres varm.