mandag 23. november 2009

Vin, hodepine og garvestoffer...

Enkelte får hodepine av å drikke viner med mye garvestoffer, også kjent som garvesyrer eller tanniner. Dette stoffet finner du først og fremst i rødvin. Garvestoff / tanniner kommer fra druens skall og steiner og eventuelt lagring på eikefat og gir vinen dens syrlige smak, samt for enkelte viner en litt tørr munnfølelse.

For rødvin er disse stoffene selve ryggraden i vinen - de hjelper den å eldes med verdighet. Uten dem har rødvin ingen framtid - den tåler så og si ingen lagring.


Ønsker man unngå viner med mye garvestoffer må man velge viner basert på små druer,( med tynnere skall og mindre steiner) som f.eks fullmodne viner fra sørvest Frankrike basert på Merlot druen.


Om hodepinen ikke avhjelpes med garvestoff fattig vin bør "pasienten" kanskje vurdere dagsformen - eller kanskje inntaksmengden av vin.....